Okklusionsbånd/Okklusionsstropper
Jeg har tidligere skrevet om okklusionstræning/KAATSU-træning som en efektiv måde til hypertrofi/muskelvækst. Så derfor anbefaler jeg selvfølgelig et par okklusionsstropper til din træning (få dem jeg bruger her). Spænd okklusionsstropperne fast om dine overarme eller dine lår eller lægge, og mærk et vanvittigt pump ved lav vægt (det dræber dit ego, kan jeg fortælle). Personligt supplerer jeg med okklusionstræning i perioder; eksempelvis ved at lave 3 sæt af 12-15 gentagelser biceps og triceps samt læg til sidst i min træning. Jeg har også anvendt det i perioder, hvor mine knæ trængte til pause fra tungere vægte. Her kan stropperne spændes fast om dine lår, og så kan du træne med lettere vægte og stadig få muskelvækst i lårene. Prøv det.
Trådløse høretelefoner
De fleste kommercielle centre spiller en kedelig omgang radio. Og er du samtidig typen, som nogle gange bare gerne vil lukke dig lidt inde, er et par høretelefoner et must i min verden. Lige nu tester jeg faktisk Sportsbuddy WaveOne trådløse høretelefoner, og jeg må indrøme, jeg er ret begejstret. Både bygge- og lydkvalitet er rigtig god, designet og finishet er lækkert og så virker de bare. Samtidig holder de også strøm ret godt. Lige nu er de sat ned fra 799 kroner til 599 kroner, så prispunktet er der bestemt heller ikke noget at udsætte på.
Hvis du ikke er til hørebøffer, som jeg ynder at kalde dem, kan jeg anbefale in-ear eller over-ear høretelefoner (Bodyman har et stort udvalg her). Min kæreste bruger selv Miiego Al3+ Freedom til både løb og styrketræning (vær opmærksom på, at der er både en herre- og en kvindemodel). Den koster 599 kroner, fylder ingenting og får gode anmeldelser flere forskellige steder. Ellers har jeg selv tidligere brugt både Creative og a-Jays in-ear høretelefoner, men mine ører er deforme (?), så alting ryger desværre ud.
Straps
Straps er et must i min optik. Ikke når det kommer til at øge grebsstyrken, men derimod når du træner ryg og baller, hvor det bør være netop ryggen og ballerne – og ikke grebet – der skal trænes. Mange af mine klienter klager over, at de ikke kan dødløfte eller lave rumænsk dødløft med ret mange kilo på grund af deres greb. Her er straps oplagt – for dødløft er ikke en grebsøvelse. Den styrker grebet, og jeg anbefaler altid, at man venter med at bruge straps til så sent som muligt, men når grebet svigter, skal straps’ne på efter min mening.
Derudover kan de også bruges til rygtræning, hvis grebet er udmattet sidst på træning. Nogle bruger dem også til front squat, hvis de ikke har mobilitet til at lave et ordentligt front rack.
Power straps hos Bodylab
Bælte til dips, pull ups etc.
Der kommer et tidspunkt i de fleste mænds træningskarriere, hvor de er nødt til at tilføje ekstra vægt til eksempelvis dips eller pull ups/chin ups. Det kan også være, de vil eksperimentere med weighted belt squats (som er en fremragende øvelse). Og det betyder, at de har brug for et dipbælte (det hedder det). Jeg foretrækker et med minimal polstring til ryggen, metalkæde og karabinhager – så simpelt som muligt næsten. Bæltet fylder heller ikke så meget (selvom det selvfølgelig kan være lidt træls at transportere), men det kan virkelig gøre din træning bedre. Det er bare nemmere med et dipbælte og skiver end med en håndvægt eller lignende mellem benene, når du laver dips eller pull ups.